Kielse kei

De Kielse Kei

kielse kei

De kei heeft lang haast verborgen in het bos gelegen. Een vroege poging om het te verplaatsen mislukte: de kraan sloeg dubbel. Later werd er weer een verzoek gedaan om de steen prominent aan het fietspad te leggen. Maar...... deze heer had zelf een mooi "historisch" verhaal bedacht over Malfika:
Bijna 10.000 jaar geleden woonde op de plek waar nu De Kiel ligt een groepje mensen. Een van hen heette Malfika. Zij was een opstandig weesmeisje. Toen zij gestraft werd voor haar wangedrag, probeerde zij die bestraffing onmogelijk te maken door de ‘Heilige Steen’ te laten verdwijnen. Met haar blote handen groef zij een diep gat naast de ‘Heilige Steen’, ten einde die daarin te laten verdwijnen. Toen zij bijna klaar was, rolde de kei plots de kuil in, op de bodem Malfika vermorzelend…. De Kei van Malfika kan zo beschouw worden als de grootste en oudste grafsteen van Drenthe.

We kunnen toch geen grafschennis plegen? Dus moest de steen op zijn plaats blijven, maar wel meer zichtbaar
1.onder politiebegeleiding
2.de keurmeesters3.de professor4.inwijdings toespraak
Er volgt een groot feest waarbij de bedenker wordt geëerd.

5.feest bij de kei8.Jan Groeneweg9.de bedenker gehuldigd


De (bijna) grootste kei van Drenthe heeft een hele geschiedenis achter zich. Daar is veel over geschreven en verteld. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op de onderstaande websites.


http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020518/teksten/bin.zwerfkei.kei.grootste.html

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=733aaf27-7a64-42a6-b0f0-92bbf1deae5a

http://priegelwerk.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=88646

http://www.kijkeensomlaag.nl/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=624&Itemid=427